Toetreding Renge Veltman bij Prisma Advies Groep

Toetreding Renge Veltman

Het vakgebied organisatieontwikkeling is Renge op het lijf geschreven. Bij grote organisaties als Randstad en Rabobank heeft hij veel ervaring opgedaan in vraagstukken met als doel de kwaliteit en/of prestatie te verbeteren. Zijn praktische ervaringen heeft hij aangevuld met o.a. een leergang Coach (2020) en de MBA-opleiding strategie, verandering en consultancy (2016). In 2020 heeft hij de stap gezet om als zelfstandig adviseur te starten en nu voegt hij zich toe aan de rij experts van de Prisma Advies Groep. Het team van ervaren specialisten en het uitgebreide netwerk van de Prisma Advies Groep waren de belangrijkste overwegingen voor hem in zijn keuze om zich aan te sluiten.

Renge:

“Ik ben iemand die van nature nieuwsgierig is, een sterke drive heeft om te verbeteren en hard werken en plezier graag combineert met elkaar. Ik bouw snel een band met iemand op en als ik bij een opdrachtgever aan de slag ga dan raak ik ook echt betrokken. Doordat ik analytisch ben en goed kan schakelen, zie ik scherp wat oorzaak en wat gevolg is waardoor ik kan helpen met het leggen van de vinger op de zere plek. Ik kan dan direct zijn als het moet en heb een coachende stijl in mijn manier van werken. Ik schreeuw geen adviezen van de zijlijn, maar probeer echt te begeleiden en het team te laten groeien.

Ik heb 12 jaar bij de Rabobank gewerkt. Het grote voordeel van het werken binnen een organisatie als de Rabobank is de hoge mate van professionaliteit. Ik heb daardoor ervaring opgedaan in het werken met diverse modellen en managementfilosofieën zoals Lean & Six Sigma. Dat naast de theorie en praktische invulling ook cultuur een belangrijk aspect is, heb ik als fusiebegeleider bij 2 fusies ervaren. In mijn laatste functie als interimmanager van een nieuwe opgezette afdeling kwam alles samen. En toen ik dat op de rit had gezet, was het tijd voor mij om het roer om te gooien en te starten als ondernemer.

Dus dat veranderingen en  nieuwe dingen soms spannend zijn, weet ik als geen ander. Zelf stoppen met het werken in loondienst en een eigen bedrijf starten in de hectiek van Covid-19 is niet eenvoudig, maar ik geloof in mijzelf en de toegevoegde waarde die ik lever. In mijn optiek is dat ook de essentie van ondernemen; onderscheidend vermogen en het lopen van risico. Maar je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Ondersteuning organiseren op onderdelen waar je minder goed in bent of geen tijd voor hebt, is een belangrijk aspect in het ondernemen. En daar ben ik en is de Prisma Advies Groep er om je verder te helpen.”

Renge Veltman, adviseur Organisatieontwikkeling Prisma Advies Groep

Renge Veltman

Adviseur Organisatieontwikkeling