Sleutel tot succes

10 sleutels tot succes

Zo overwin je de uitdagingen van het ondernemerschap

Ondernemen is een uitdaging. Er zijn altijd wel tegenslagen die je pad kunnen kruisen. Maar als je de juiste sleutels tot succes hebt, kun je deze uitdagingen overwinnen en je pad naar succes vervolgen.

Hieronder deel ik 10 sleutels tot succes die ik heb geleerd van de 200 ondernemers die ik heb mogen adviseren:

 1. Duidelijke doelen en focus

  Succesvolle ondernemers hebben duidelijke doelen, zowel zakelijk als persoonlijk. Ze werken hard om deze doelen te bereiken, ondanks uitdagingen zoals verschillende visies van mede-eigenaren of veranderende omstandigheden.

 2. Financiële beheersing

  Ze begrijpen hun financiën en kunnen op basis van cijfers weloverwogen beslissingen nemen, zelfs zonder accountant. Financiële druk kan een uitdaging zijn, maar ze blijven gefocust.

 3. Effectief overzicht

  Ze behouden een goed overzicht van hun bedrijf, de markt en de samenleving, zelfs als het bedrijf groeit. Tijdgebrek en een overvloed aan informatie kunnen uitdagingen zijn, maar ze blijven streven naar inzicht.

 4. Innovatie en risico’s

  Ze hebben een neus voor wat werkt in de markt en nemen risico’s. Soms falen ze, maar ze blijven streven naar verbetering, ondanks twijfels en obstakels.

 5. Klant- en marktkennis

  Ze begrijpen hun doelgroep en passen zich aan veranderende marktomstandigheden aan.

 6. Teamwork en leiderschap

  Succesvolle ondernemers investeren in hun team en weten hoe ze de vaardigheden van hun medewerkers optimaal kunnen benutten. Het is niet altijd makkelijk om los te laten, maar ze leren dat wel te doen.

 7. Doorzettingsvermogen en veerkracht

  Ondernemen gaat gepaard met ups en downs. Succesvolle ondernemers tonen doorzettingsvermogen en veerkracht, zelfs als tegenslagen zich opstapelen.

 8. Passie en hard werken

  Succes vergt focus, passie en hard werken. Ze vermijden afleidingen, plannen hun dag en zorgen voor rustmomenten.

 9. Balans

  Ze begrijpen dat ondernemen topsport is, maar ze zorgen ook voor een goede balans tussen werk en privé. Ze passen hun aanpak aan naarmate ze ouder worden en leren slimmer te werken.

 10. Geluk

  Last but not least, geluk speelt ook een rol in succes. Het is belangrijk om af en toe een dosis geluk te hebben in het leven van een ondernemer.

Kom in actie!

Wil jij weten hoe je deze sleutels tot succes kunt toepassen en jouw ondernemersdromen kunt waarmaken?! Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder.

Peter de Blank, adviseur Rendementsverbetering Prisma Advies Groep

Peter de Blank

Ondernemersadviseur

p.deblank@prisma-advies.nl
06 – 20 10 49 59