Slachtoffer van je eigen succes

Slachtoffer van je eigen succes?!

Je werkt al jaren hard in je bedrijf. Eerst alleen en nu met personeel. Ondertussen is het zo druk geworden dat je geen tijd meer hebt om aan iets anders te denken. En daardoor kom je niet toe aan belangrijke vraagstukken voor de toekomst zoals groeien of een andere manier van werken voor jezelf. Herkenbaar?

Sparren is belangrijk

We hebben gelukkig goed nieuws voor je. Om te beginnen ben je niet de enige. Er zijn veel ondernemers die niet direct een goede sparringpartner hebben in de omgeving. En juist dat sparren is een belangrijke stap naar de oplossing. De Prisma Advies Groep heeft sparringpartners op diverse vakgebieden zoals bedrijfsovernames, bedrijfsfinancieringen, ondernemersadvies en organisatieontwikkeling. Renge Veltman is bijvoorbeeld onze enthousiaste adviseur organisatieontwikkeling en desgevraagd, vertelt hij over wat hij doet.

“Ik begeleid bedrijven door bepaalde ontwikkelingen heen. Dit doe ik door veel te sparren met de ondernemer, ‘beelden’ op te halen bij het team en samen met de ondernemer opties af te wegen en tot keuzes te komen. Zo sta je er niet alleen voor. Door mijn ruime ervaring en brede kennis kan ik gericht vragen stellen die je als ondernemer verder helpen. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van Van der Werf Mechanisatie. Tevens ben ik een stok achter de deur om hier ook echt tijd een aandacht voor te creëren. Iets waar Chris van Dakster Dakbedekking veel aan heeft gehad. En omdat ik al zo veel mooie veranderingen heb mogen begeleiden, prijs ik mijzelf gelukkig dat ik dit elke dag mag doen!”

Wacht niet langer!

De belangrijkste tip van Renge is: wacht niet langer. “Je kunt vandaag nog een moment voor jezelf nemen om in kaart te brengen wat je echt leuk vindt om te doen/waar je veel energie van krijgt en wat je juist helemaal leeg trekt qua energie en plezier. Vervolgens ga je kijken wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je vooral bezig bent met de leuke dingen en dat de energieslurpers op een andere manier worden aangepakt. Op deze manier zorg je voor energie en positiviteit om met strategische zaken aan de slag te gaan.”

Als je toch vastloopt of het lukt je niet om er zelf de tijd voor te nemen dan ken je nu een adviseur die je daar uitstekend bij kan helpen. En een eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.

Renge Veltman, adviseur Organisatieontwikkeling Prisma Advies Groep

Renge Veltman

Adviseur Organisatieontwikkeling