HR-adviseur

Wat kan HR-ondersteuning voor jou betekenen?

Als ondernemer ben je druk met je bedrijf en daar horen ook zaken bij die afleiden van wat je het liefst doet: ondernemen. Je personeel is cruciaal voor het succes van je onderneming, maar wanneer je geen eigen HR-afdeling hebt, komt veel bij jou terecht. Het inschakelen van een HR-adviseur biedt dan aanzienlijke voordelen voor jou en je bedrijf.  

Waar kan een HR-adviseur je zoal mee helpen: 

Expertise in HR-wetgeving en -regelgeving

Als ondernemer ben je vaak niet volledig op de hoogte van alle complexe weten regelgeving. Een HR-adviseur heeft deze kennis wel up-to-date. Je adviseur helpt je om te voldoen aan alle wet- en regelgeving rond zaken zoals het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het omgaan met ontslagprocedures, verzuim en het implementeren van arbeidsveiligheid. 

Werving en selectie van personeel

Het vinden van de juiste mensen voor je bedrijf is essentieel voor succes. Je adviseur kan helpen bij het opstellen van vacatures, het screenen van cv’s, het voeren van sollicitatiegesprekken en het selecteren van geschikte kandidaten. Je adviseur kan je ook helpen met het implementeren van effectieve strategieën om talent aan te trekken. 

Personeelsontwikkeling en -behoud

Het ontwikkelen van je personeel is van vitaal belang voor het behouden van talent en het bevorderen van groei binnen je organisatie. Een HR-adviseur kan training en ontwikkelingsprogramma’s opzetten, loopbaantrajecten plannen en helpen met het implementeren van functioneringsgesprekken om de betrokkenheid van werknemers te vergroten en het personeelsverloop te verminderen.

Opzetten van HR-processen en -beleid

Je adviseur kan helpen bij het ontwikkelen en implementeren van HR-processen en -beleid die zijn afgestemd op de behoeften van je bedrijf. Dit omvat het opstellen van arbeidsreglementen, het definiëren van arbeidsvoorwaarden, het opzetten van prestatiebeoordelingssystemen en het introduceren van beloningsstructuren. 

Kostenbesparing en efficiëntie

Het inhuren van een HR-adviseur kost natuurlijk geld, maar levert uiteindelijk een kostenbesparing op. Juridische risico’s worden verminderd, personeelsverloop en verzuim neemt af en efficiëntere HR-processen besparen tijd en geld. En misschien nog wel het belangrijkste: dit stelt jou als ondernemer in staat je te concentreren op je kernactiviteiten en wat je het liefst doet: ondernemen! 

Kortom, het inschakelen van een HR-adviseur is een slimme investering voor de groei en stabiliteit van je bedrijf. Onze adviseur HR, gaat graag voor je aan de slag met expertise, ondersteuning en strategieën die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften als ondernemer. Iets voor jou? Neem dan contact op met Niels de Jong voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Niels de Jong, HR-advies Prisma Advies Groep

Niels de Jong

Adviseur HR

n.dejong@prisma-advies.nl
06 – 51 71 11 29